Ciasto marchewkowe w wersji fit

Bigos narobiła – Fit ciasto marchewkowe
A skoro już narobiła No to nie będzie taka i przepisem się podzieli:

SKŁADNIKI:
– 3 średnie marchewki,
– szklanka maki migdałowej (myślę ze można to zamienić spokojnie na mąkę owsianą),
– 3 jajka,
– 3 małe jabłka,
– orzechy włoskie, rodzynki, wiórki kokosowe (wersja eko),
– 2 łyżki oleju kokosowego,
– łyżeczka proszku do pieczenia,
– 1 łyżka miodu,
– trochę imbiru mielonego i cynamon

A teraz tak to leci:

Marchewkę i jabłka trzeba zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, ja dodałam do tego mąkę migdałową i wymieszałam, potem dodałam 3 żółtka (białka oddzielnie ubiłam z odrobiną soli), dodałam 2 łyżki oleju kokosowego i znów wymieszałam, miodzik plus bakalie i ostateczne zamieszanie następuje po dodaniu przypraw, proszku i białek.

Całą masę możecie wyłożyć w formie na papierze do pieczenia. Piekłam około 45 min w temperaturze 180 stopni (ale sprawdzajcie, bo to zależy od piekarnika). No nie ma opcji, żeby nie wyszło!

10301367_650021808450692_7732821295549300570_n

Autor postu
Katarzyna Bigos