Fit muffinki bananowo-czekoladowe

Bigos narobiła:
Tym razem fit muffinki bananowo-czekoladowe! To był prawdziwy eksperyment, bo przepis wymyśliłam sama, ale udało sie i wyszło super. Muffinki Niezbyt słodkie, ale zawsze można dodać na koniec odrobine masła orzechowego.

Składniki:

– pół szklanki mąki migdałowej,
– 2 łyżki mąki orkiszowej,
– 80 g odżywki białkowej czekoladowej,
– 3 duże łyżki kakao,
– łyżeczka proszku do pieczenia,
– 2 łyżeczki cynamonu,
– 2 małe jabłka starte na tarce,
– 2 banany cienko skrojone,
– pół szklanki orzechów włoskich i nerkowców zblendowanych,
– 2 łyżki miodu,
– 2 łyżki oleju kokosowego,
– 2 jajka
– łyżka wiórek kokosowych.

Wszystko to mieszamy ze sobą dokładnie i nakładamy do foremek. Polecam piec 30 minut, Pierwszą partie piekłam trochę dłużej i wierzch miały delikatnie spieczony, ale i tak dały radę!
Temp. pieczenia 180 stopni.

 

Autor postu
Katarzyna Bigos