Placki jogurtowe z jagodami
Wspominałam już, że jestem mistrzem śniadaniowym? Wrzucam wam kolejny przepis z serii food porn, czyli placki jogurtowe z jagodami. Od razu zaznaczę, że robi się je dość szybko, więc nie zajmie wam dużo czasu.
Składniki
– 2 jajka;
– 120 g mąki migdałowej (ja zamawiam z Badapak.pl);
– łyżeczka proszku do pieczenia;
– mały jogurt naturalny;
– przyprawa do piernika;
– łyżka miodu;
– jagody.
Przygotowanie
Najpierw wymieszałam mąkę migdałową z jogurtem i dodałam jajka. Następnie dodałam miodu i łyżeczkę proszku do pieczenia (dzięki niej placki są bardziej puszyste) i przyprawy korzennej. Wszystko zmiksowałam na gładkie ciasto. Na końcu dosypałam jagód.
W takiej formie smażyłam je na oleju kokosowym.
Gotowi na jogurtowe placki z jagodami? Spróbujcie koniecznie! Przy okazji sprawdźcie też mój przepis na białkowe placki z truskawkami!