Opublikowano Czas czytania 1 minuta

Warzywno-owocowy koktajl ze szpinakiem i bananem

Wiele osób pyta jak jadłam w ciąży, że udało mi się wyregulować skoki cukru i na co stawiałam. Odpowiedź jest prosta. Postawiłam na dietę ubogą w węglowodany, ale za to bazującą na zdrowych tłuszczach i warzywach. Warzyw jadłam dużo, robiąc z nich koktajle. Do posiłków takich przemycałam wówczas także owoce.
Niżej przepis na prawdziwą, zieloną bombę witaminową, która jest pyszna. Takich koktajli robiłam naprawdę sporo. To warzywno-owocowy koktajl ze szpinakiem i bananem, bogaty w witaminy, potas, żelazo, magnez, fosfor.

Warzywno-owocowy koktajl ze szpinakiem i bananem – przepis

Składniki:
– 2 banany,
– natka pietruszki (która nota bene w dużych ilościach nie jest polecana na początku ciąży);
– świeży szpinak baby (1/3 opakowania),
– 3 kiwi,
– 1 dojrzałe awokado
– 1/2 wyciśniętej cytryny
– mała szklanka wody kokosowej,
– mała szklanka zwykłej wody.

Taki skład wystarczył mi na 4 szklanki koktajlu. Wszystko to zblendowałam i voila! Przepis na pyszny koktajl gotowy!

PicsArt_01-11-04.22.15