Piernikowy omlet z musem truskawkowym

Nie chcę, żeby kończyły się wakacje. Ten moment zawsze powoduje u mnie przygnębienie. Myślę, że z powodzeniem mogłabym żyć w kraju, gdzie zawsze jest ciepło, a pod ręką są truskawki :)

Ponieważ już dawno mianowałam sama siebie mistrzem omletów, mam dla was kolejną propozycję śniadaniową. Idealną także na drugie śniadanie, jeśli to pierwsze było liche.
Mowa o piernikowym omlecie!
Niech was nie zmyli nazwa. Omlet nie ma w sobie żadnego piernika, ale pachnie nim i ma taki sam posmak, dzięki przyprawie, którą do niego dodałam.

Składniki:

– 3 łyżki mąki orkiszowej,
– 2 jajka,
– 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika,
– szczypta cynamonu,
– 3 łyżki mleka,
– opcjonalnie łyżka kakao,
– łyżka miodu,
– łyżka oleju kokosowego.

Mus:

Zblendowane truskawki z odrobiną stevii.

Sposób przyrządzenia:
Nie ma nic prostszego niż robienie omleta. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i miksujemy. Następnie smażymy na łyżce oleju kokosowego.

Pychota!

Autor postu
Katarzyna Bigos